Tainele Boiangeriei – Episodul 9 – Ceapa
În acest scurt episod de august, o să începem să ne
pregătim de sfârşitul verii – începutul blând al toamnei şi vom aduna
într-o punguţă toate cojile de la ceapa folosită în bucătărie, pentru că
subiectul nostru de azi este într-adevăr:
CEAPA - Allium cepa
Am obţinut astfel un portocaliu ruginit, tare
frumos şi potrivit pentru o eşarfă de început de toamnă… Mai jos aveti o
comparatie între IN şi LÂNĂ, putem observa astfel că folosind aceeaşi
reţetă, lâna se colorează mult mai intens.
Să vă fie de folos şi sunt taaaare taaaare curioasă să văd voi ce-aţi vopsit vara asta! : )
Pe curând!
CEAPA - Allium cepa
Adunăm cojile uscate
de la câteva cepe albe, cam 2 mâini de coji la 1 litru de apă, le punem
la fiert 15 minute. Strecurăm apoi cojile, iar în soluţia rămasă adăugăm
1 ceaşcă de oţet la 1 litru de soluţie. Introducem materialul natural
(bumbac, lână, cânepă, in) în baia de vopsit şi o lăsăm la foc mic încă
15 minute. Scoatem apoi materialul, îl spălăm în câteva ape curate şi îl
punem la uscat!
Pe curând!
Comentarii
Trimiteți un comentariu