<<Sfântul Filip [Neri] era un om mânios, care se certa din nimic şi care avea puternice izbucniri de mânie, în schimbul cărora avea, desigur, de îndurat muştruluiala zdravănă a confraţilor săi. Într-o zi a simţit că nu mai putea continua astfel. Din relatările vieţii lui nu aflăm dacă aceasta s-a datorat virtuţii lui sau faptului că nu-i mai putea suporta pe fraţi. Cert este că se repezi dintr-o dată spre capelă, îngenunche înainte unei statui de-a lui Hristos şi-L rugă să îl izbăvească de mânie. Apoi ieşi afară, plin de nădejde. Prima persoană pe care o întâlni fu unul dintre fraţii care nu-l supărase niciodată cu nimic, dar care tocmai acum se arătă duşmănos şi supărător. Aşa că Filip izbucni în mânia lui obişnuită şi se duse mai departe, plin de năduf, pentru a-l întâlni pe un alt confrate, care întotdeauna fusese pentru el un izvor de mângâiere şi odihnă. Dar până şi acesta îi răspunse în doi peri. Atunci Filip dădu fuga înapoi la capelă, se aruncă înainte statuii lui Hristos şi spuse: "Oh, Doamne, oare nu ţi-am cerut să mă izbăveşti de mânia aceasta?" Iar Domnul i-a răspuns: "Ba da, Filipe, şi tocmai de aceea am înmulţit ocaziile în care tu să înveţi să dobândeşti pacea."
Cred că este foarte important sa înţelegem că Dumnezeu va lucra în felul acesta. Nu va sta pe cruce pentru tine la nesfârşit. Există un moment în care trebuie să-ţi iei propria ta cruce.>>

Mitropolitul Antonie de Suroj
fragment din cartea Şcoala Rugăciunii

Comentarii

  1. eu cred ca Dumnezeu lucreaza prin vecinii mei de sus care fac scandal. de trei zile mi-am propus sa ma antrezez, si sa incerc sa adorm pe galagie, fara dopuri in urechi. incercam sa fac un fel de muzica din zgomote, si pana acum a fost cu succes. daca reusesc sa fac treaba asta inseamna mare lucru, inseamna ca nervii mei pot fi dresati. sa ne ajute Dumnezeu!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Doamne, ajută! Să iei medalia de aur la olimpiada răbdării! I pup You!

      Ștergere
  2. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu