6 septembrie 2015

"Dumnezeu nu ne vrea proşti."

"Nicăieri şi niciodată nu ne-a cerut Hristos să fim proşti. Ne cheamă să fim buni, blânzi şi cinstiţi, smeriţi cu inima, dar nu tâmpiţi."

"Domnul iubeşte nevinovăţia, nu imbecilitatea. Iubesc naivitatea, zice Leon Daudet, dar nu la bărboşi. Bărboşii se cade să fie înţelepţi. Să ştim, şi ei şi noi, că mai mult rău iese adeseori de pe urmă prostiei decât a răutăţii."

"Dumnezeu, printre altele, ne porunceşte să fim inteligenţi. (Pentru cine este înzestrat cu darul înţelegerii, prostia – măcar de la un anume punct încolo – e păcat: păcat de slăbiciune şi de lene, de nefolosire a talentului.)"

Nicolae Steinhardt   

Un comentariu:

  1. Oh da, Dumnezeu ne vrea ageri, inteligenti, citind semnele timpului, iscodind tot.
    Mor cand aud "crede si nu cerceta" care nu e biblica dar cu care se incheie multe argumente, de parca crestinii sunt retardati, bunaoara evolutia, se zice ca cre(s)tinii sunt prea imbecili ca sa inteleaga stiinta si se ghideaza dupa crede si nu cerceta, lucru in opozitie flagranta fata de cum ne-a invatat Hristos sa fim, deci, legat de evolutie, primele 2 legi ale termodinamicii desfiinteaza evolutia, complexitatea ireductibila desfiinteaza evolutia (ex. bacteria flagellum), relatia de simbioza dintre anumite plante si animale desfiinteaza evolutia, dar apoi tot eu ca crestin sunt prost, de fapt tragedia e ca ateul crede si nu cerceteaza, ia de bun ce aude de la marii promotori ai evolutiei (care au ganduri ascunse) si apoi se umfla muschiul in el si tulai ce destept se mai simte fata de prostul de credincios.

    RăspundețiȘtergere