Postări

Se afișează postări din mai, 2013

Scufiţa Roşie şi Lupul

Imagine
© Copyright Răzvan Chişu După secole întregi, obosiţi de atâta frică, pândă şi ură, azi, Scufiţa Roşie se îmbrăţişează cu Lupul :-)

Lecţie de pictură cu Nicolae Grigorescu

Imagine
"În sufletul tău e taina care dă viaţă pânzei, nu în forma şi coloarea exactă a lucrurilor." "Sentimentul colorează, nu pensula." "Ochi e uşor de făcut. Privirea-i mai greu." "Dacă ai pus într-un vers o tresărire a inimii tale, să ştii că şi peste o mie de ani, cine-l va citi, va simţi în inima lui bătaia inimii tale. Dacă n-ai pus nimic, ce vrei să fie acolo? Aşa e şi c-un tablou." “Un lucru pe care l-ai făcut odată, nu-i pierdut; chiar dacă l-ai şters, nu-i pierdut, a rămas ceva în mâna ta." “Trebuie să pictezi aşa precum păsările cântă, absolut tot ce îţi iese în cale şi îţi place, niciodată să nu-ţi baţi capul în căutarea unui motiv, atunci când totul în jurul tău este minunat.” pictorul Nicolae Grigorescu (surse: 1 , 2 )

FILM-REGIE

Imagine
4 Broşe cu tema Film-Călătorii, preţul unei broşe este de 30lei Au mai rămas 2 broşe: - cea cu peisajul montan din "The Sound Of Music" - cea cu plaja şi steaua de mare :-)

Bisericuţa lui Iosif

Imagine
"Este situată la baza unei stânci piramidale aflate la aproximativ 3 km norde-vest de satul Nucu, pe versantul sudic al unei ramificații a Culmii Spătarului. Are hramul Sfântul Ioan Bogoslov. Prezenţa deasupra uşii de la intrare a simbolului paleocreștin ichtis, a condus la opinia existenţei în acest loc a unei biserici paleocreştine, după cum alte elemente arhitecturale plasează originea schitului în secolele XIII sau X. Prima atestare documentară este însă din 1587, iar ultima din 1733. Dispariţia sa ca ansamblu monastic este legată tot de Războiul din 1735-1739, deşi folosirea sa a continuat ca locuinţă pînă în prima jumătate a secolului XIX." (sursa aici ) © Copyright Marian Poară http://picasaweb.google.com/marianpoara În ultima vreme, am auzit poveşti frumoase de la cunoscuţi şi prieteni, despre excursiile pe care le-au făcut la un ansamblu de biserici rupestre din Munţii Buzău, cu rucsacii în spate şi înarmaţi cu aparate foto. Aşa am descoperit, prin poz

Stea de mare

Imagine
Stea de mare - broşă, 35 lei Materiale utilizate, lână şi perle.

Răsăritul de luni dimineaţă

Imagine

O poveste

Imagine