O zi trăită conştient

Mă tot întreb cum ar arăta o zi din viaţa mea, dacă aş depăşi slăbiciunile, fricile, grijile inutile, lenea, egoismul, pierderea timpului pe net?



8:50 Aş vrea să trăiesc azi conştient. Am stat 30 min pe internet, timp în care am citit blogurile pe care le urmăresc, mi-am verificat FB, Ymail şi am răspuns la un e-mail. Mă duc să fac o plăcintă cu vişine, pentru Dan, lui îi place micul dejun franţzesc, cu patiserii dulci. O să ţin un mic jurnal pe foaie, pe care îl voi transcrie diseară aici, să vedem cum a decurs o zi trăită conştient.


PS. O iubesc tot mai mult pe Irina, alături (deşi e hundreds of miles away şi îi citesc doar blogul) de care duc bătălia cu eul îndărătnic.


8:50 p.m. :-)

uf.
Am pornit cu avânt, dar fără grabă. A fost o zi frumoasă, dar n-are sens să înşirui tot ce-am făcut, am să scriu doar următoarele concluzii:
- e bine să trăieşti ziua conştient :D
- niciodată să nu consider că ceea ce am de făcut este mai important decât atenţia pentru cei din jurul meu
- nu am fost 100% din timp conştientă
- am reuşit să fac multe din lucrurile pe care le-am amânat (de luni de zile)
- nu mi s-a părut nimic greu de făcut, nu am avut impresia că fac ceva extraordinar; am încercat doar să fiu conştientă în fiecare moment de ceea ce simt versus ce am de făcut
- am mâncat mai sănătos
- am mai descoperit lucruri noi despre mine, bune şi rele
- am fost creativă
- am renunţat la lucruri vechi
- am primit daruri
- e armonie în casă, e linişte, pace şi mă pot aduna
- aş vrea să mai repet ziua si mâine :-) cu menţiunea: să trăiesc o zi conştientă în care să fiu atentă mai ales la relaţiile cu cei din jur.

Cam atât. Bine-ar fi să devină obicei. Şi da, simt o oboseală plăcută, ca şi cum aş fi muncit azi :D


Comentarii

  1. De abia astept sa il citesc diseara :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Diana, eu am prins chiar de dimineata postarea ta si pot spune ca m-am emotionat un pic. Sa stii ca si tu imi esti extrem de draga si simt ca avem multe in comun. Ma bucur sa te pot gasi aici in acest coltisor virtual...poate distanta asta se va micsora candva si poate ne vom cunoaste si fata in fata, cine stie?

    Imi place ce decizie ai luat azi si Doamne, ajuta sa reusesti ce ti-ai propus pentru maine. E de urmat exemplul tau.

    RăspundețiȘtergere
  3. Didi draga sunt bucuroasa tare pentru tine, simt bucria si linistea ta ceea cee minunat. Ceva m-a facut sa citesc de dimineata buna blog-ul tau, iar acum zambesc caci prin tine ma bucur mai mult constient de ziua de azi. Iti multumesc
    Cu drag de tine

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu