27 iunie 2013

Vişinica

Tartă cu vişine de post

Aluat
12 linguri apă
12 linguri ulei
5 linguri zahăr
făină
1 praf de copt sau 1 linguriţă de bicarbonat stins
opţional: zahăr vanilat, coajă de lămâie rasă


Se amestecă ingredientele de mai sus şi se pune făină atât cât aluatul să nu fie nici moale, nici prea tare, o consistenţă maleabilă, pentru a putea fi întins cu sucitorul în două foi. Se unge tava cu puţin ulei şi se pune prima foaie întinsă, se pun vişinele fără sâmburi, apoi a doua foaie. Se înţeapă foaia de sus cu furculiţa şi se fac din când în când mici găuri, cam de 1 cm diametru, pentru a lăsa vişinile să îşi evapore apa cât timp stau la cuptor.
Încălzim cuptorul şi punem tava la foc mic, până foaia de sus începe să îşi schimbe culoarea. Vreo 30 minute? Cam aşa... :-)



Tarta e acrişoară, aşa îmi place mie vara, mi se pare răcoritoare :-) dar dacă folosiţi cireşe în loc de vişine, va ieşi mai dulce.
Poftă bună!

Un comentariu: