Tainele Boiangeriei – Ultimul Episod + Ediţie specială de Crăciun

Etichete vopsite natural pentru cadourile de Crăciun


     Pentru început pregătim culorile naturale din plante, din orice fel de condimente, legume şi fructe colorate pe care le avem prin casă:
     – Condimentele sub formă de pulbere le vom fierbe în jumătate de ceaşcă de apă, cu cât punem mai mult condiment în apă cu atât va deveni culoarea mai intensă, apoi strecurăm printr-un textil  – boia, curcuma (turmeric), curry, cafea, ceai…etc
     – Pigmenţii din legume şi fructe  – căutam legume şi fructe intens colorate, le taiem cubuleţe sau le zdrobim şi le fierbem până iese culoarea în apă, apoi strecurăm resturile vegetale – sfeclă, coji de ceapă roşie şi albă, porumbele, fructe de boz, afine, vişine, căpşuni…etc
     ! Pentru a păstra mai multe zile culorile, vă sfătuiesc să le puneţi în borcane, să adăugaţi oţet (ca la murături), să le închideţi ermetic şi să le păstraţi la frigider.
     După ce am preparat câteva culori, ne apucăm să tăiem etichetele din carton şi ne folosim creativitatea, colorându-le cât mai divers:

     După ce s-au uscat bine, putem interveni cu peniţă şi tuş / carioci / stilou, scriind dedicaţiile, urările sau chiar să mai desenăm înflorituri pe margini :-)
La final ne bucuram de simpaticele etichete colorate natural, iar daca suntem curajoşi facem şi câteva felicitări! :-)
Cu drag, semnez aceste rânduri şi vă mulţumesc că aţi urmărit
Didi.

Comentarii

  1. oo de ce ultimul episod? :( foarte dragute etichetele, cu sfecla cred ca iese o culoare f faina!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Candva trebuiau sa se termine episoadele :D inainte sa plictisesc lumea. Iarna aceasta vreau sa abordez o noua tehnica si poate daca cititorii vor mai dori cromatica naturala, voi relua cu un nou sezon, anul viitor prin primavara...vara... :)

      Ștergere
    2. Atunci astept sa vina primavara :)

      Ștergere

Trimiteți un comentariu