Tainele Boiangeriei – Episodul 12 – Cireşul sălbatic
Odată cu toamna, a intrat
pe uşă şi dorul meu de croşetat, de cafele fierbinţi cu mult lapte şi-mi
vine să pun pe iarnă borcane întregi cu natură vie. Cu ploaia în geam
şi pisica în braţe, am început să fac sculuri mici dintr-un ghem de
lână, iar mai apoi să le vopsesc pentru un proiect mic, dar măreţ:
hăinuţă pentru cana de cafea/ceai/vin fiert… Şi-aşa m-am pus pe răscolit ungherele atelierului în căutarea scoarţei de copac, pusă la păstrare încă din primăvara acestui an.
Au revoir, am plecat la croşetat! : -)
Cireşul sălbatic – Prunus avium
Într-o oală am tăiat bucăţele mici de coajă de cireş sălbatic,
le-am acoperit cu apă şi le-am pus la fiert, la foc mare, timp de 40 de
minute. După acest interval de timp, am dat focul încet, am adăugat 1
ceaşcă de oţet pentru fiecare litru de soluţie rezultată şi am adăugat 3
eşantioane de material. După 5-10-20 de minute de fiert la foc mic, am
scos pe rând câte un eşantion, l-am spălat bine, apoi l-am pus la uscat:
Comentarii
Trimiteți un comentariu