28 august 2012

Vinete deshidratate la borcan

! Avertisment: retetele mele se bazeaza in exclusivitate pe ochiometrie :))

Cam 2 kilograme de vinete se taie rondele cu coaja cu tot, de grosime 3-4mm. Se infig intr-o tepusa de lemn cat mai subtire, se pun deasupra jarului si se intorc pe toate partile pana se deshidrateaza frumos, ca in imaginile de mai jos:

     Dupa care iei vreo 2 kilograme de gogosari sau ardei kapia, ii tai bucatele si le oparesti vreo 10 minute in apa cu sare, otet, piper si foi de dafin.
     Iei 4 capatani de usturoi, tai cateii feliute subtiri si ii prajesti pana devin aurii.
     Iei borcanele si incepi sa asezi alternativ:
     VINETE - GOGOSARI - VINETE - GOGOSARI - VINETE - BULION - APA IN CARE AU FIERT GOGOSARII - IAR LA FINAL PUI USTUROI SI 1CM DE ULEI
     Inchizi borcanele si le pui la dustulit 20 minute la foc mic, apoi le scoti si le pui cu capul in jos intre plapume si perne si le lasi 2 zile sa se odihneasca :) 
     Et voila! :)
     Dupa o saptamana am testat un borcan sa vad daca e bun ce-am facut eu acolo si DA... e bun! Do it! :)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu