Ceaiul Chinezesc :)

Intr-o seara friguroasa de ianuarie, acum 2 zile, la lumina difuza a lampii, am fost initiata in tainele ceaiului chinezesc. Pentru introducerea nou-venitilor in lumea ceaiului chinezesc, se recomanda Oolong Ginseng si iata aici cateva din proprietetile terapeutice ale ceaiului Oolong. Captivata, am avut parte de un mic ritual prin care chinezii servesc ceaiul, noi am servit o combinatie de Oolong Ginseng combinat cu Pu'erh, reteta personala a lui Robert.

Desi ceaiul negru este recunoscut ca si inlocuitor pentru cafea (!!), combinatia a fost una speciala, menita sa relaxeze bautorul, ceea ce s-a si intamplat, am dormit in acea noapte ca un prunc :) :)
Dupa o zi haotica, in care nu mi-a iesit nimic din ce-am facut, m-am bucurat tare mult de ceai si toata atmosfera creata m-a scos dintre ganduri si m-a asezat pe o plaja :)

Deci, treceti ceaiul chinesc pe lista voastra de MUST DO, musai cu ritualul aferent, pentru asta cunoascatorii va recomanda daca sunteti din Cluj sa treceti pe la Drumul Ceaiului, unde nu am fost, dar am auzit ca vi se intampla acelasi ritual :)

Comentarii

  1. Oolong Ginseng is my favourite too. Dar de ritualuri n-am răbdare decât dacă mă ţine Panko la poveşti. Ultima dată am stat trei ore acolo.

    RăspundețiȘtergere
  2. ceaiul ca ceaiul, dar ritualul e totul :P

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu