Slow Life

Acum vreo zece zile am fost din nou in vizita la mama Ana, de data asta cu Dan. Ne-a primit ca de obicei cu bunatate si dupa ce ne-a ospatat bine, am fotografiat toate minunatiile care mi-au intrat pe mana...Mama Ana tocmai termina o noua ie...




Piesa de rezistenta a fost carticica facuta cu bucati de materiale de diferite dimensiuni, cusute intre ele, pe care stau insirate, random, motive de brodat... asta mi s-a parut comoara cea mai de pret si vreo jumatate de ora nu mi s-a dezlipit de maini, pana nu am cercetat-o pe toate partile. Posibile si imposibile. Are peste o suta de ani aceast document textil si este mostenit de la mama dansei.







In timpul acesta Dan era cu nenea Gheorghe in atelier, masura razboiul de tesut si se minuna de panopliile sculptate in lemn de dansul.

 
  Poate prin toamna...ajung din nou acolo :) 


Comentarii

  1. Ce minune! Ce maneci frumoase!!! Si modelele de brodat!
    Eu as vrea sa stiu mai multe despre camasile traditionale... ca de exemplu, exista modele si culori specifice anumitor zone? Cum le identificam? Ce materiale se foloseau? si etc etc etc. : )

    Am si eu o ie veche si nu stiu mai nimic despre ea. : (

    RăspundețiȘtergere
  2. Draga Peaf :) Manecile din poze, cu dungi negre de-a lungul, sunt specifice zonei Marginimea Sibiului. La celelalte intrebari pot doar sa iti raspund ca trebuie studiata problema in adancime, luate carti/site-uri la puricat... batrane la intrebat si mult interes... :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Carticica cu modele de broderie e splendida, chiar e o comoara adevarata, mersi ca o impartasesti cu noi :)

    RăspundețiȘtergere
  4. Site-uri de specialitate nu stiu sa existe, dar la carti s-ar putea sa am mai mult noroc. Daca totusi dai de vreun autor sau titlu sa-mi spui si mie ca de la o vreme incoace ma intereseaza subiectul dar nu prea stiu de unde sa incep. : )
    Spor la mesterit (sau somn) : )

    RăspundețiȘtergere
  5. As putea sa va cer un numar de contact?:) mama mea isi doreste foarte mult o ie!:)Multumesc.!!!

    Ps: se observa calitatea. multumim pentru impartasire:D

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Gabi, trimite-mi te rog un e-mail ca sa pot sa iti dau in privat numarul de telefon.

      Ștergere
    2. buna didi,
      as vrea si eu sa iau legatura cu dna Ana daca se poate.
      iti las adresa mea de emai mudura1980@yahoo.com
      multumesc frumos!!
      raluca

      Ștergere
  6. teribil de frumoase fotografiile! multumim!
    si dumneaei chiar face ii pentru doritori? ca de mult imi doresc una 'a mea' si cum sunt absolut paralela la cusut... :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cu drag, Ovidiana! Da, "mama Ana" face ii autentice, muncite mult si identic cum a invatat de la mama si bunica ei, in tinerete :-)

      Ștergere
  7. Bună, nu știu dacă mai am vreo șansă să mi să răspundă având în vedere că e vechi articolul. Aș dori tare mult o ie in stilul acesta, cum aș putea sa iau legătura cu doamna Ana? Las aici emailul meu: geaninajurj@gmail.com

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu